söndag 22 februari 2015

6 länder på en vecka

Efter Frankfurt åkte vi västerut mot England, åt frukost i Tyskland, lunch i Holland, en kopp te hos en gammal vän i Belgien och middag i Lille i Frankrike.

Vi hittade det här coola Airbnb stället
https://airbnb.com/rooms/2603058?s=8

Dagen därpå tog vi båten. Frankrike var råkallt och trist så det var skönt att komma hem till våra goda vänner, som har två pojkar som är lite äldre än våra, som älskar att leka med varann. Nästan en hel vecka i gott sällskap. Sen bestämde vi oss för nästa steg på denna resa, och det var att komma till Indien på något billigt sätt. Vi befinner oss nu i Bukarest i ett penthouse med utsikt över mitt i stan. Efter en någorlunda skakig flygning. Vårt värsta bekymmer är vad vi ska göra med den ensamma treåringen som lekte utanför dörren på natten, vars föräldrar satt i en bil en bit bort och injicerar heroin. Alternativen: a) ta hand om honom med risk att bli straffad för kidnappning b) ringa polisen med risk för att de inte gör något och att pojken kanske blir straffad av sina föräldrar för det. Eller c) ingenting. Det är hjärtskärande men vad ska man göra, vilken uppfuckad värld vi lever i..





söndag 15 februari 2015

Frankfurt messe

Tyskland är en av världens största ekonomier. Här samlas alla stora inredningsföretsg på bland annat Ambiente mässan i Frankfurt som vi gick på igår. För att träffa några av våra leverantörer och några av våra konkurrenter. Och för att få nya idéer. Hängmattevärlden är ganska liten, de flesta känner till varandra på gott och ont.

Jag rekommenderar verkligen till de som vill starta eget eller expandera sin verksamhet att gå på mässorna. Man får alltid nya idéer. Igår bestämde vi tex med ett mattföretag att beställa mattor från dem med dropshipping och de ville sälja våra hängmattor också som vi också erbjuder dropshipping för. Win Win.

www.hamaca.se

Vi pratade också med en av våra leverantörer/konkurrenter, Henry kissade i deras hängstol. *asg*

Nya idéer för alpaca också. Henry och Winston älskade de mjuka kuddarna. Bra reklam för dem!








fredag 13 februari 2015

Wir sind in Frankfurt

Autobahn kryllar av svenska bilar.. Sportlov? Utan att först ha sett registreringsskylten eller höra dem prata syns det långa vägar att det är just svenskar. På vägcafeet såg vi hur de genomförde sina säkerhetskontroller, kolla skiboxen från alla håll att den är låst, att bilen verkligen funkar och samma outfit hade de allihop, Adidas byxor och tjocka stickade tröjor.

Vi bor på ett hotell lite utanför Frankfurt, har tagit tåget in till stan på en kort sightseeing. Imorgon Ambiente messe som är viktigt för oss i hängmattebranschen.








posted from Bloggeroid

torsdag 12 februari 2015

En väldigt seg dag två i Hannover

Vi bor fortfarande på det här pensionatet som verkar vara ett pensionerat gruppboende för alkisar /narkomaner. Högst upp i ett trapphus med deprimerande billig inredning och grå himmel utanför. http://www.booking.com/app_link/hotel/de/naturfreundehaus-hannover.html?aid=349407&checkin=2015-02-13;checkout=2015-02-15;group_adults=2;app_hotel_id=277538 Tyskarna är också sparsamma med värmen tydligen så man får ta varma duschar och kura ihop under täcket för att hålla sig varm i början.

Det är råkallt ute, en sån kyla som kryper innanför skinnet nästan. Som påminner om att Europa gör sig bäst på sommaren.
Som gör att staden bäst utforskas från någon av de många spårvagnar som finns här.

Den enda uppgiften idag var att hitta en tvättomat och tvätta kläder eftersom vi inte hade ett enda par rena strumpor och kalsonger kvar (reser lätt). Paul hittade en som var en kombinerad tvättomat med café och pub inuti, där vi åt vår frukost medan vi väntade på att tvätten skulle bli klar.






onsdag 11 februari 2015

Hannover here we come

Efter frukost tog vi oss lite längre söderut mot ambiente mässan i Frankfurt, något som är viktigt att gå på för oss i hängmattebranschen. :)

Vi läste att hannover var en trevlig liten stad, bra för småbarnsfamiljer. Vi gick på https://www.visitsealife.com/hannover/en/

Ett akvarium med en liten inglasad djungel. Inget spektakulärt men perfekt att spendera en kylig eftermiddag med de små.

Där fanns små akvarium, flera med små titthål på och en liten grotta med discolampor i.

Efter det en tur till ett shopping centrum där vi var på jakt efter middagsmat och nya skor till Henry.

Mat hittade vi men inte skor. Men kul för pojkarna att åka på de glatta golven med sina sparkcyklar. Jag blev påmind om hur mycket jag avskyr ytligheten som märks så väl i sådana shopping centrum, jag tror vi beställer skorna på nätet istället och får leverat i UK!

Nu befinner vi oss på det billigaste boendet jag hittade här, ett gasthaus lite utanför som påminner om ett boende för alkisar. Man får vad man betalar för. Och det är ju bara att sova i. Och vi möblerar ändå alltid om så det är ingen idé att ha något fancy. Nu ska jag försöka hitta ett Airbnb i Frankfurt i tid så vi får nåt trevligt.










posted from Bloggeroid

Kontraster i Hamburg

Vi tog en snabb promenad i råkalla Hamburg i något som såg ut som det lokala sexkvarteret. Längs gatan stod lyxbilar parkerade, snuskgubbar som kollade in i fönstrena på sexshopparna, och på vara ett kvarter var det kanske 7/8 st människor som sov i sovsäckar på gatan.










posted from Bloggeroid

Hamburg inte Bremen

Vi orkade inte åka till Bremen så det blev Hamburg istället. Bilglasstället i Bremen som skulle fixa bilen som fick rutorna krossade i slottskogen beställde bara in ett av fönstrena ändå så då behövde vi inte åka dit. Med tyskt simkort kunde jag googla simhallar, alla ville bada. Så jag hittade en med dinosaurier http://www.baederland.de/bad/festland.html i Hamburg. Och ett billigt hostel, bara 35 EUR. Häftigt ställe. Lite som Amsterdam med alla neonljus och snuskiga lap dance ställen




posted from Bloggeroid

måndag 9 februari 2015

Bye Bye Göteborg!

Nu är vi på färjan till kiel. Imorgon kör vi till Bremen, och fixar bilrutorna som någon idiot krossade när bilen stod parkerad i slottskogen. 2 dagar i Bremen tror jag. Sen hängmattemässa i Frankfurt.

söndag 8 februari 2015

Näst sista dagen i Sverige

En långsam dag. Bakfull har jag inte varit på ungefär 6 år, innan graviditeterna. Tack för en kul kväll Nadine! :) Perfekt början på en riktigt långsam söndag. Ett nytt Nepalesiskt hak på första långgatan. Namaste Nepal restaurang. Riktig Nepalesiskt mat för en gångs skull. Momos, dahl bhat, och Nepalesisk barnmat.

Börjar dagen här sen ett par ärenden och umgås med fina vänner i Trollhättan. Imorgon Tysklandsfärja.





Tips på att tjäna pengar på resande fot

Den här länken har jag letat efter förut. Det finns föräldrar som är ensamstående som klarar att worldschoola sina barn genom att enbart undervisa på www.buddyschool.com

Har du någon kunskap att lära ut, kanske något språk, något instrument, eller något annat kan du tjäna pengar här var du än är. Skitsmart idé