söndag 12 juli 2015

En dagsutflykt till vulkaner och tempel


Häromdagen var det vulkanutbrott på Java. Himlen täcktes av aska såpass mycket att flygplatsen på Bali fick stänga på lördagen. Det var samma dag som vi hade bestämt med vår taxichaufför att vi skulle åka på heldagstur. Bilden ovan tog vi under vår utflykt och här syns vulkanen Mount Batur till vänster och Mount Agung till höger. Det vita molnet till höger är vulkanaska.

onsdag 8 juli 2015

Hur man hittar den perfekta villan i Ubud, Bali


När man åker till Bali kan man knappast missa att åka till Ubud, som är öns konstnärsnav. Vi har hittat en fristad här för entreprenörer och alternativa människor på resa bland risfälten och djungeln. Den som gillar hälsosam mat och yoga kommer definitivt trivas här. Vi fastnade i Ubud och har bott här i 3 månader nu. Vi har sugits in i den långsamma vardagen utan några större krav. Det är inte bara vi som har sugits in. Ubud var tidigare ett litet samhälle med några små byar omkring. Nu finns det många hotell, restauranger och vackra villor, samt många aktiviteter. 

Det trevligaste sättet att bo på i Ubud är definitivt genom att hyra ett hus, så jag har sammanställt en guide med lite tips:

tisdag 7 juli 2015

Kota Kinabalu på Borneo


Jag vill berätta lite om vad vi har gjort i Kota Kinabalu som är en stor stad i delstaten "Sabah" på den Malaysiska delen av Borneo. Kota Kinabalu förkortas "KK" vilket kanske är lite kul. KK är ungefär lika stort som Göteborg och är en modern typisk asiatisk stad med lite skyskrapor och många affärer med kul teknik-prylar. Vi har shoppat lego i olika former, både "riktig" och billiga kopior som är ungefär likadana som den "riktiga" eftersom både vi och barnen gillar och bygga med det. Nu har vi samlat på oss så mycket så att Winstons resväska är full. Äntligen har vi tillräckligt mycket att bygga med. Vi köpte två stora paket med piratskeppslego som vi satte igång med direkt medan vi väntade på vår lunch.